Artrose

artrose

Artrose is een gewrichtsaandoening die veel voorkomt en gepaard gaat met problemen in het dagelijks functioneren.

CANS ( complaints arm neck shouder )

Complaints of Arm, Neck and/or Shoulder

CANS (Complaints of Arm, Neck and/or Shoulder) = klachten van het bewegingsapparaat in arm, nek en/of schouder, die niet veroorzaakt zijn door een acuut trauma of een systemische aandoening.

Claudicatio Intermittens (CI)

Perifeer arterieel vaatlijden (PAV) wordt veroorzaakt door slagaderverkalking, waardoor patiënten etalagebenen (claudicatio intermittens) kunnen ondervinden. Klachten zoals pijn of kramp in de beenspieren treden op tijdens het lopen en verdwijnen na enige tijd stilstaan.

COPD

COPD is een afkorting van de engelse term Chronic Obstructive Pulmonairy Disease, in gewoon nederlands: een chronische obstructieve longziekte.

Coronavirus (Covid-19)

covid-19

De raadt Fysiotherapie biedt een behandeltraject specifiek ontwikkeld voor cliënten die na een besmetting met het coronavirus thuis in quarantaine hebben gezeten, uit het ziekenhuis of van de intensive care komen.

Diabetes

diabetes

Diabetes is een stofwisselingsstoornis, endocriene ziekte, waarbij de regulatie van het glucose(suiker)gehalte in het bloed is verstoord.

Dwarslaesie

dwarslaesie

Een dwarslaesie is een beschadiging van het ruggenmerg en/of zenuwwortel die in het wervelkanaal lopen, waardoor afdalende bewegingssystemen en de opstijgende gevoelssystemen onderbroken worden.

Frozen shoulder

frozen shoulder

Een frozen shoulder is een aandoening die zich kenmerkt door pijn in de schouder en geleidelijk verlies aan bewegingsvrijheid. In het kenmerkende beloop van de frozen shoulder worden 3 fases worden onderscheiden; de freezing fase, de frozen fase en de thawing fase.

Hernia Nucleus pulposus

hernia

Bij een Hernia Nucleus pulposus (HNP) van de lumbale wervelkolom bestaat een uitpuiling van het centrale deel van de tussenwervelschijf (discus) in het wervelkanaal. Hierdoor treedt een compressie van een of meer ruggenmergwortels op.

Multiple Sclerose

Multiple sclerose (afgekort MS) is een chronische ziekte van het centrale zenuwstelsel. Hieronder worden verstaan: de hersenen, het ruggenmerg en de oogzenuwen.

Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH)

NAH

Een niet aangeboren hersenletsel (NAH) betekent dat er schade is aan de hersenen die na de geboorte, plotseling of acuut zijn ontstaan.

Osteoporose

Osteoporose is een specialisatie binnen Chronisch Zorgnet. Bij osteoporose is de kans op botbreuken groot. Botbreuken kunnen leiden tot verminderde mobiliteit en activiteit met als gevolg een slechtere gezondheid, een lagere kwaliteit van leven en soms vroegtijdig overlijden.

Parkinson

Parkinson is een ziekte van de hersenen (centrale zenuwstelsel) met naast lichamelijke ook allerlei andere klachten.

Slijmbeursonsteking

slijmbeursontsteking

De slijmbeurs is een klein zakje gevuld met gewrichtsvloeistof, gelegen tussen twee bewegende delen in het lichaam. Dat kan overal zijn, maar meesstal tussen pezen, of spieren en bot. Deze zakjes kunnen geïrriteerd of ontstoken raken.

Ziekte van Osgood Schlatter

osgood

Parkinson is een ziekte van de hersenen (centrale zenuwstelsel) met naast lichamelijke ook allerlei andere klachten.