Onco Fit

‘Bewegen tijdens en na kanker’

Wilt u graag op een verantwoordelijke manier werken aan herstel, zelfvertrouwen, algehele conditie, spierkracht en persoonlijke doelstellingen onder begeleiding van een gespecialiseerde fysiotherapeut?

Onder begeleiding van een oncologiefysiotherapeut is het mogelijk in een kleinschalige groep te trainen en ervaringen met elkaar uit te wisselen.

Het trainen van kracht- en conditie in een groep heeft een positieve invloed op het herstel en op u mentale weerbaarheid. Dit kan u bijstaan gedurende de ziekte of tijdens u herstel.

Recente onderzoeken wijzen uit dat een actieve leefstijl en een betere fitheid van mensen na de diagnose bijdragen aan een positief herstel en een verbetering van kwaliteit van leven.

Een specifiek gericht beweegprogramma bij kanker draagt bij aan het verminderen van:

  • Vermoeidheid
  • Bijwerkingen ziekteproces
  • Kans op angst of depressies
  • Spier en conditie verlies

 

Daarnaast draagt het bij aan het vergroten van de overlevingskans van een aantal vormen van kanker en aan een betere fysieke gesteldheid tijdens of na de ziekte.

De groep is kleinschalig, laagdrempelig en is voor iedere leeftijd toegankelijk.

De kosten voor dit 12 weken durende programma zijn €103,95,-. Het abonnement kan herhaaldelijk worden verlengd. Als u aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie dan kunt u voor de groepslessen ook gebruik maken van uw aanvullende verzekering.  De groepsles zal wekelijks op de dinsdag ochtend worden gegeven. Er is tevens een mogelijkheid om naast de groepsles 1 op 1 met de fysiotherapeut aan u herstel te werken.

Loop eens gezellig bij ons binnen en proef de sfeer! Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen.